Yhteyteen

Yhteiskunnallista konstellaatiota maailman tilanteesta
Trump, Putin, Brexit, populismi, valeuutiset, Syyria, pakolaistilanne, maailman konfliktit, naisten asema, kuplittumiset, ilmastonmuutos, rikkaiden ja köyhien välinen kuilu, vastuut globaalissa maailmassa, ihmiskunnan kehitys, tietoinen ja tiedostamaton elämä…

 

”Minun visioni on, että tällaisessa työskentelyssä yhdistyvät kaikki tasot. Työskentelemme samanaikaisesti henkilökohtaisen läsnäolomme, myötätuntomme ja rakkautemme kanssa, mikä tietenkin koskettaa kaikkia ihmissuhteitamme, ja laajemman ymmärryksen ja yhteiskunnallisten ryhmien välisten suhteiden kanssa. Itse asiassa näen, että muuta mahdollisuutta ei ole: kaikkien tasojen on oltava läsnä samanaikaisesti, jos haluamme aidosti ylittää mahdottomilta tuntuvia esteitä ja suojakuoria. Meidän on kohdattava itsemme, jotta voimme kohdata toisen.” – Jani Roman

Maailmamme tarvitsee enemmän läsnäoloa ja välittämistä - ja vähemmän muureja ja linnakkeita. Enemmän siltoja, yhteyttä ja ymmärrystä.

Yhteyteen-päivä 25.3.2017

Helsinki, Jollas

Yhteyteen-päivä on yhteisöllinen prosessi lisätä ymmärrystä maailman tilanteesta, yhteiskunnallisista kysymyksistä ja ihmiskunnan haasteista systeemisen konstellaation avulla.


Kuorimme sellaiset kuoret pois, jotka estävät meitä näkemästä toinen toisiamme. Luomme tilan, jossa voimme kohdata ihmiskunnan tärkeitä kysymyksiä. Katsomme, miten eri ryhmittymät suhtautuvat toisiinsa ja mitä liikkuu pinnan alla. Etsimme eheytymistä konflikteihin. Syvennämme dialogiamme ja etsimme ihmisyyden ydintä. Haemme sekä henkilökohtaista että yhteisöllistä kasvua.


Systeeminen konstellaatio tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden avata näkymättömiä dynamiikoita, eheyttää tulehtuneita suhteita ja etsiä ratkaisuja.


Tule mukaan sellaisena kuin olet: uteliaana, inhimillisenä, rajoittuneena, hyvää haluavana! Teemme yhteisen tutkimusmatkan ihmisyyteen ja osaamme planeettamme ekosysteemissä. Matkamme on tuntematon, mutta välttämätön. 


Viimeksi meitä oli 27 tutkimusmatkailijaa Helsingissä Bulevardilla. Tekemämme konstellaatio oli voimakas, koskettava, kysymyksiä herättävä. Nyt jatkamme tätä prosessia varaten siihen enemmän aikaa. Tule mukaan avaamaan silmäsi, antamaan läsnäolosi ja tukemaan ihmiskunnan kehitystä: jokainen, joka ymmärtää enemmän, voi vaikuttaa paljon.


Ohjelma:

  • Tutustuminen, lämmitys päivään

  • Ensimmäinen konstellaatio maailman tilanteesta

  • Lounas (ei sisälly hintaan, voi ostaa keittoa edullisesti paikan päällä)

  • Toinen konstellaatio, fokusoitu ensimmäisen pohjalta

  • Kokoava konstellaatio

 

Aika: 25.3 klo 9:30-15:30.
Paikka: Leipotupa, Jollas, Helsinki.
Hinta: 50 euroa (sis. alv)


Ilmoittautuminen ja tiedustelut: p. 0500 762 772 (Jani Roman), ilmoittaudu täältä.


Tilaisuuden vetäjä: Jani Roman on systeemisen konstellaation pioneeri Suomessa ja yksi yhteiskunnallisten konstellaatioiden pioneereista maailmassa. Hän on tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä ja siis myös dialogisuuden uranuurtajia. Hän on myös psyko- ja sosiodraaman TRO, Master of Quality, mindfulnessohjaaja ja systeemisen konstellaation ohjaaja ja kouluttaja.
 

SYSTEEMINEN KONSTELLAATIO on uusi ja monella tapaa käänteentekevä menetelmä erilaisten ihmisten muodostamien yhteisöjen, ihmissysteemien ja myös ihmisen henkilökohtaisen elämän tarkasteluun ja kehittämiseen. Sen avulla voidaan ikään kuin avata ikkuna ihmisten väliseen näkymättömään dynamiikkaan ja löytää ratkaisuja systeemisiin ongelmiin eheyttämällä katkenneita ja tulehtuneita yhteyksiä ihmisten väleillä.
 

Menetelmän perusta on SYSTEEMINEN YMMÄRRYS, joka tarkoittaa ymmärrystä siitä, millaisia voimia yksilöön ja koko yhteisöön kohdistuu, ja miten voimme tukea ihmissysteemin kehitystä. Systeeminen ymmärrys ei ole pelkästään loogista päättelyä, vaan siinä on mukana emotionaalinen kokemus ja siitä syntyvä emotionaalinen ymmärrys. Voimme löytää ratkaisuja, jotka osuvat ongelmien ytimeen sen sijaan, että parantelisimme vain pintaoireita. Ja kaiken takana on tietenkin rakkaus.