Älä vain arvaile, vaan katso mitä tapahtuu
kulissien takana…

ILMAINEN VIDEO

Systeeminen konstellaatio mullistaa työyhteisöjen kehittämisen


 

Teknologia kehittyy, mutta työyhteisöjen ja verkostojen ongelmat pyörivät edelleen psykologisten ilmiöiden ympärillä.

”Olemme jotenkin jumissa.”

”Kun noi vain muuttaisi väärän asenteensa.”

”Sanotaan yhtä, mutta tehdään toista.”

”Organisaatiokulttuurimme on jotenkin negatiivinen.”

”Kaikkea ei voi sanoa ääneen…”

”Ei täällä saa mitään merkittävää kehitystä eteenpäin.”

”Joo, meillä menee ihan mukavasti… Mutta on vähän sellainen tunne, että jotain muhii.”

 

Oletko huomannut, että ne vaikeimmat, kinkkisimmät ja kipeimmät ongelmat eivät liity teknisiin haasteisiin, vaan ihmisten välisiin jännitteisiin?

 

Ei ole ihme, jos et ole huomannut. Nimittäin usein näitä jännitteitä ei edes tunnisteta, koska ne ovat joko niin keskeinen osa kulttuuria tai koska ihminen ei itsekään tunnista omia asenteitaan suhteessa toisiin – ja miten nämä vaikuttavat monin tavoin hänen tekemisiinsä.

 

Haluaisitko siis vihdoinkin ymmärtää, mikä todellisuudessa johtaa työyhteisöäsi ja verkostojasi?

 

Otapa hetki ja tunnistele mitä tahansa projektia, jossa olet mukana. Ajattele kenelle olet vastuussa. Ajattele niitä, joiden kanssa teet hanketta. Ajattele myös niitä, joille teet hanketta. Ja ajattele, miten hankkeenne etenee.

 

Miten nämä suhteesi heihin – ja heidän suhteensa toisiinsa – vaikuttavat sekä sinun että muiden työntekoon?

 

Kerron esimerkin, joka voi avata sinulle, miten alitajuiset suhtautumisemme muihin ihmisiin vaikuttavat toimintaamme.

 

Noin 1500 hengen yrityksen toimitusjohtaja tuli tekemään luokseni konstellaatiota siitä, miten voisi saada strategian vietyä paremmin läpi organisaatiossaan.

 

Hän valitsi yhden ihmisen edustamaan henkilöstöä, yhden edustamaan strategiaa ja yhden itseänsä, toimitusjohtajaa. (Jos et vielä tiedä, miten konstellaatio tehdään, niin ei se mitään. Tässä vaiheessa yritä vain hengata mukana.)

 

Hän sijoitti strategian ja henkilöstön seisomaan toisiaan vastapäätä. Itsensä hieman kauemmas sivulle.

 

Öhöm.

 

Tämä kuva paljasti jo paljon alitajuisista suhtautumisista.

 

Kun kysyin edustajilta, mitä heissä tapahtuu, niin sekä henkilöstöllä että strategialla oli epämukava olo. Olla nyt siinä napit vastakkain.

 

No, jatkoimme konstellaatiota. Muutaman veivauksen jälkeen lopputulema oli, että strategia ja henkilöstö seisoivat käsi kädessä ja katsoivat asiakasta. Toimitusjohtaja seisoi henkilöstön ja strategian vieressä.

 

Hän sai itse mennä seisomaan siihen edustajansa sijalle ja kokea, miltä tuntui seistä toimitusjohtajana strategia ja henkilöstö rinnallaan ja katsoa asiakkaaseen.

 

Vau!

 

Jälkeenpäin toimitusjohtaja kertoi, että tämä oli voimakas kokemus, joka muutti paljon heidän viestintäänsä. Oivallus oli: strategia ei olekaan jotain, joka annetaan henkilöstölle, vaan sitä tehdään yhdessä!

 

Toki tämän olisi voinut kertoa hänelle kuka tahansa asiaan perehtynyt – kuten kaikki johtamisen opukset kertovat – mutta se olisi ollut teoriaa, joka ei kytkeydy alitajuisiin uskomuksiin, hänen todellisuuteensa. Todennäköisesti hän oli käynyt lukuisia kursseja, jossa tätä oli opetettu.

 

Kun uskomukset konkretisoitiin näkyviksi, alkoi tapahtui syvällisiä oivalluksia. Ne liikuttivat tunteita. Tunnejälki oli niin syvä, että toimitusjohtaja muistaa kokemuksensa vuosienkin päästä.

 

Tämä oli vain yksinkertainen ja pieni esimerkki siitä, miten konstellaatio mullistaa työyhteisöjen kehittämisen.

 

Kerron webinaarissa lisää esimerkkejä. Jos et ole vaikuttunut, niin olen ihmeissäni. Olen tehnyt organisaatioiden kehittämistä yli 20 vuotta. Olen ollut mukana Suomen suurimmissa fuusioissa. Olen auttanut kasvuyrityksiä rakentamaan yhteistä organisaatiokulttuuria. Olen tukenut johtoryhmiä kaikenkokoisissa organisaatioissa.

 

Minä ainakin olen vaikuttunut.

Tässä webinaarissa kerron, miten systeeminen konstellaatio auttaa johtajaa ja työyhteisön kehittäjää – miten pääset käsiksi oireiden taustoihin eli ongelman ytimeen. Miten alat nähdä kulissien taakse…

Lisäksi kerron tammikuussa alkavasta Työnohjaaja OKO -koulutuksesta!

 

Ole hyvä, klikkaa alta ja saat katsoa ilmaisen webinaaritallenteen!

Webinaarin pitää tekniikan tohtori (työpsykologia) Jani Roman

Jani on systeemisen konstellaation pioneeri Suomessa. Hän on myös kokeneimpia yhteisen kulttuurin rakentajia fuusioissa.

 

Webinaarini ovat saaneet mukavan positiivisen vastaanoton. Esimerkiksi Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n webinaariin helmikuussa osallistuneet antoivat seuraavaa palautetta (palautteiden keskiarvo oli 3,1 asteikolla 1-4, osallistujia n. 60):

”Todella mielenkiintoinen, olisin kuunnellut pidempäänkin!”

”[Parasta antia oli] Puhujan asiantuntemus.”

”Hyvä ’paketti’ huomioiden että vain tunti käytössä.”

”Kiinnostava asia ja hyvin esitetty kokonaisuus sekä keskustelu.”

”Systeemisyyden ymmärrykseni lisääntyminen.”

”Systeemiajattelun päätutkimusten referointi.”

”Ajatuksia herättelevä aihe, joitakin oivalluksia käytäntöön.”