Kuka olen?
Minne menen?

Kaipaatko selkeyttä, tasapainoa, energiaa antavia ihmissuhteita ja syvempää yhteyttä itseesi?

 

Silloin tämä ainutlaatuinen kasvuryhmä voi olla tärkeä askel polullasi…

Peili
perhekonstellaation kasvuryhmä
2020

Polulla aitoon olemiseen ja hyviin ihmissuhteisiin

Vuoden kestoinen perhekonstellaatioon perustuva kasvuryhmä ja systeemisen konstellaation peruskoulutus

 

Kuka olet? Mihin olet menossa? Mikä on sinulle tärkeää? Mitä haluat rakentaa ja luoda? Merkityksellisyys ja rakkaus. Onko olemassa tärkeämpiä asioita?

 

Peili-kasvuryhmässä saat mahdollisuuden tarkastella ja kehittää elämäsi perusteita. Nämä perusteet antavat suunnan elämällesi. Kykenetkö rakentamaan rakkaudellisia, energiaa antavia suhteita?

Taakkasiirtymät ovat aiemmilta sukupolvilta siirtyneitä alitajuisia tunnekuormia. Vaikeat kokemukset, joita ei ole kyetty kohtaamaan ja työstämään, periytyvät seuraaviin sukupolviin. Taakkasiirtymät vaikuttavat valintoihisi, uskomuksiisi, elämän kokemukseesi ja identiteettiisi. Kannatko sellaista, mitä sinun ei tarvitsisi enää kantaa?

 

Ihmissuhteet ovat meille kaikkein tärkeimpiä asioita. Ne vaikuttavat terveyteen, elämäniloomme ja elämän pituuteen. Ihminen on yhtä terve kuin hänen ihmissuhteensa. Eivätkä nämä suhteet tarkoita vain ihmisiä, joita meillä on ympärillämme. Tarkoitamme suhteita, joita kannamme sydämissämme: ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole ajassa ja paikassa meitä lähellä, mutta jotka ovat meille merkittäviä ja tärkeitä.

Perhekonstellaatio on terapiamuoto, joka antaa mahdollisuuden tarkastella elämäämme suuremmassa mittakaavassa. Näemme, miten liitymme aiempiin sukupolviin. Ymmärrämme, mistä tulemme. Löydämme polun eheyttää ja parantaa suhteita, joissa on jännitteitä, epäluottamusta ja haavoja. Avaamme oven kiitollisuuteen. Voimme vapautua sellaisesta taakasta, mikä meille ei kuulu. Saamme mahdollisuuden astua rakkauteen – ja saada siitä voimaa tehdä elämässämme jotain kaunista ja hyvää.

 

Perhekonstellaatiossa ryhmän avulla tehdään näkyviksi perheissä vaikuttavia dynamiikoita. Menetelmän avulla etsitään syvempää ymmärrystä ongelmiin ja sitä kautta löytyy ratkaisuja, jotka vaikuttavat syvällä tasolla.

Perhekonstellaation – tai systeemisen konstellaation – avulla voidaan työstää monenlaisia kysymyksiä: ihmissuhteisiin, tunteisiin, uranvalintaan ja työhön liittyviä. Niiden ei tarvitse liittyä vain menneisiin sukupolviin: yhtä hyvin menetelmän avulla voidaan käsitellä nykyhetken ja tulevaisuuden kysymyksiä.

 

Menetelmän avulla voidaan tutkia ja ratkoa myös yhteisöllisiä kysymyksiä ja organisaatioiden ongelmia ja haasteita.

 

Systeemisen konstellaation menetelmä mullistaa niin terapiaa kuin työyhteisöjen kehittämistä: voimme tehdä näkyväksi taustalla näkymättömissä vaikuttavat dynamiikat ja voimat. Se nostaa meidät aivan uudelle tasolle ongelmien ratkaisussa.

 

Menetelmän on kehittänyt saksalainen terapeutti ja psykoanalyytikko Bert Hellinger.

 

Lue lisää menetelmästä täältä: perhekonstellaatioinfo

Peili-kasvuryhmä on merkittävä matka ihmisyytesi juurille

 

Vuoden aikana saat tehdä useita konstellaatioita, joiden kautta pala palalta tarkastelet ja työstät itsellesi tärkeitä asioita. Saat olla mukana ja seurata muiden konstellaatiota – se on suuri etuoikeus ja oivallusten lähde! Jokainen kokemasi konstellaatio on syväsukellus inhimillisen elämän tärkeisiin kysymyksiin.

"Olen oppinut tunnistamaan piilossa olevia suhteita, joita on itselläni ja kaikilla muilla myös."

"[Olen saanut] Inhimillistä ymmärrystä rakkauden olemassa olosta ja toisaalta niistä rajoista, joita kaikilla meillä on sen kokemisessa."

"[Olen saanut] Uusia oivalluksia suhteessa ihmissuhteisiin ja töihin. Olen iloinen, että olen uskaltanut kohdata pelottaviksi kokeamiani asioita."

"Olen saanut käsiteltyä itselleni vaikeita asioita, jotka ovat hankaloittaneet elämää ja ihmissuhteita."

"Olen saanut kokea monta konstellaatiota, sitä kautta ymmärrän siitä nyt paljon enemmän."

"Kasvuryhmä on ollut upea mahdollisuus."

"Omaan kasvuun panostaminen on tärkeintä, mitä olen itse itselleni antanut."

 

Työskentelymme on lempeää. Jokainen tekee juuri sen, mikä hänestä tuntuu hyvältä. Jokainen voi työstää juuri niitä asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä.

Suuntamme on eteenpäin ja siksi irrotamme menneisyyden kahleita. Emme siis katso vain taaksepäin – päinvastoin: katsomme eteenpäin siihen, mitä haluamme luoda ja rakentaa.

 

Peili on nimensä mukaisesti peili: saat katsoa itseäsi ja pikku hiljaa alat nähdä toisenlaisen kuvan, jossa on rakkautta ja viisautta. Jokainen osallistuja on myös peili toisille: ryhmän kautta saamme mahdollisuuden ymmärtää enemmän itsestämme ja ihmisyydestä.

 

Ryhmässä kehittyvä luottamus mahdollistaa syvällisen työskentelyn – tämä on ainutlaatuinen ja ainutkertainen kokemus.

"Ryhmän kokoontumisten jatkumo on seurannut vierelläni erilaisissa elämäntilanteissa ja antanut tukea ja ennen kaikkea omaa ymmärrystä."

"[Olen saanut] Vertaistukea, voin olla ryhmässä kaikkine tunteineni. He ymmärtävät asioita, joita itsekin käyt läpi."

 

Peili-kasvuryhmä on perhekonstellaatioterapeutti-koulutuksen ensimmäinen vaihe

 

Ainoa keino sisäistää menetelmän käyttö on kokea sitä itse. Perhekonstellaatiota ei voi oppia kirjoista, vaan se opitaan omakohtaisen työstämisen kautta.

 

Kenelle? 

 

Kasvuryhmä sopii kenelle tahansa henkilökohtaista kasvua etsivälle, joka haluaa saada tuen kasvulleen perhekonstellaation menetelmästä – joka haluaa löytää oman voimansa tehdä hyvää elämällään!

  • sinulle, joka kaipaat syvempää yhteyttä itseesi

  • sinulle, joka haluat ymmärtää paremmin perhedynamiikoita voidaksesi auttaa paremmin asiakkaitasi

  • sinulle, joka haluat oppia systeemistä konstellaatiota.

Kasvuryhmä sopii jokaiselle, joka haluaa oppia käyttämään perhekonstellaatiota, mutta se ei ole välttämätöntä – koulutuksen voi ottaa täysin oman kehityksensä tukena. Jos haluat oppia käyttämään systeemisen konstellaation menetelmää, tämä kasvuryhmä on ensimmäinen vaihe, jonka jälkeen voit hakea ohjaajakoulutuksen toiseen vaiheeseen. Peruskoulutuksen läpikäynti on edellytys ohjaajakoulutuksen toiseen vaiheeseen hyväksymiselle. Lue koulutuskokonaisuudesta täältä.

 

Mitä saat?

 

  • Tuen omalle kasvullesi niin ryhmältä, ryhmää ohjaavalta terapeutilta kuin käytetyistä menetelmistä.

  • Perusymmärryksen systeemisestä konstellaatiosta ja valmiudet aloittaa syvällisempi ohjausharjoittelu.

  • Ihmissuhdetaitoja, jotka tukevat sinua ihmissuhteissasi, työssäsi ja elämässäsi monissa tilanteissa.

  • Tietoisemman läsnäolon taitoa, joka kehittyy pikku hiljaa työskentelyn kautta – alat tuntea itsesi paremmin ja voit tehdä tietoisempia valintoja.

”Peilin aikana olen löytänyt syvempää itseymmärrystä ja ymmärrystä elämän systeemisyydestä. Olen saanut ’takaisin’ suuren määrän läheisiä perheenjäseniä kolmessa sukupolvessa konstellaatio-työskentelyn avulla. Ihmiset, joista on vaiettu suvussamme ja joista olen tiennyt vain paperilla, ovat astuneet elämääni. Se tuntuu huikealta. Yllättäen olen ’kohdannut’ ja tietoinen takanani seisovasta laajasta joukosta ihmisiä, eläviä ja kuolleita, jotka tukevat minua ja tahtovat minulle elämässäni hyvää. Tämä tietoisuus vaietuista perheenjäsenistä ei tullut kaivamalla heidät esiin, vaan tarkastelemalla konstellaation avulla minun elämääni liittyviä minua askarruttavia kysymyksiä, joista yksi oli tunne siitä, etten kuulu minnekään.

 

Minulle on ollut merkittävää saada tehdä konstellaatioita samojen ihmisten kanssa säännöllisesti pidemmällä aikavälillä. Se on mahdollistanut keskeytymättömästi syvenevän prosessin syvenevän luottamuksen ilmapiirissä. Ryhmän yhteinen energia ja ryhmäläisten konstellaatioista heränneet minua koskettaneet impulssit monipuolistivat, avasivat ja edistivät omaa työskentelyäni tuoden minut todennäköisesti nopeammin ja syvemmin seuraavaan elämääni liittyvään kysymykseen, jota halusin tarkastella oman konstellaation avulla.

 

Mielestäni olen saanut hyvän pohjan jatkaa konstellaatio-ohjaajakoulutukseen.

 

Jani Romanin ohjauksessa koin levollisuutta. Hän on keskusteleva ja pohdiskeleva, avoin ja tilaa antava, rauhallinen ja luottamusta herättävä, selkeä ja rakentavaa vuorovaikutusta ylläpitävä huumorintajuinen ohjaaja.”

 

Peili-kasvuryhmän osallistuja

Tärkeä ja ainutkertainen vuosi elämässäsi!

Peili-kasvuryhmän sisältö

 

Peili koostuu 8 moduulista (yhteensä 16 päivää), jotka kestävät á kaksi päivää (to-pe). Kaikilla kerroilla tehdään konstellaatioita.

 

Tapaamisajankohdat (noin kuuden viikon välein): 11.-12.6, 13.-14.8, 24.-25.9, 5.-6.11, 17.-18.12, 28.-29.1.2021, 11.-12.3 ja 22.-23.4. Kellonajat: 1. päivä klo 9:30-18 ja 2. päivä klo 9:30-16.

Paikka: Espoo.

Hinta

 

Kasvuryhmän hinta on 4300 euroa (sis. alv), mutta kun ilmoittaudut 12.4. pääset hintaan 3950 euroa (sis.alv). Voit maksaa esim. neljässä osassa tai sopimuksen mukaan kuukausittain 12 kk:n ajan.

Ohjaajat

Kasvuryhmän ohjaajina toimivat TkT (työpsykologia), psyko- ja sosiodraaman TRO, DI Jani Roman, FT, konstellaatio- ja traumaterapeutti Mariel Mansoniemi, konstellaatioterapeutti Elina Mikkola ja konstellaatioterapeutti Rubén Nagore.

Heillä kaikilla on mittava kokemus ja koulutus konstellaatiomenetelmän käyttöön ja terapeuttina toimimiseen.

 

Jani on systeemisen konstellaation pioneereja Suomessa ja yhteiskunnallisten konstellaatioiden pioneereja maailmassa. Hän on kirjoittanut aiheesta ensimmäisen suomalaisen kirjan (2016) Systeeminen konstellaatio – Ihmisyhteisöjen näkymättömät voimat. Jani on myös TV:stä tuttu terapeutti: hän on esitellyt perhekonstellaation menetelmää YLEn Efter Nio -ohjelmassa 2016.

Hakeminen

 

Hae kasvuryhmään 12.4.2020 mennessä. Hakemus on vapaamuotoinen kuvaus siitä, miksi haluat osallistua tähän kasvuryhmään. Hakemuksen pohjalta pidetään puhelinhaastattelu.

Kasvuryhmään valitaan maksimissaan vain 16 osallistujaa.

 

Kasvuryhmään otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä edellyttäen, että hakemus ja haastattelu ovat hyväksytyt.

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu hakijan kasvuryhmään hyväksymisen yhteydessä. Jos osallistuja peruuttaa osallistumisensa 30 päivää tai vähemmän ennen ryhmää, hän sitoutuu maksamaan puolet ryhmän hinnasta. Koulutuksen alettua osallistuja sitoutuu maksamaan koko koulutuksen.

 

Koulutukseen otetaan korkeintaan 16 osallistujaa. Jos hakija ei mahdu tämän vuoden ryhmään, hän pääsee jonotuslistalle seuraavan vuoden ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä.