Olisiko aika(a) olla läsnä?

Läsnäolon ydin

Ilmainen mindfulness

 

Jani Roman

 

Jokaisen tulisi voida oppia läsnäolon ja tiedostamisen taitoa! Tämä mindfulnesslahja on kolmen viikon ilmainen kurssi – ihan jokaiselle.

Kurssilla on jo yli 6000 osallistujaa ja 92,9 % osallistujista kokenut, että kurssi on kehittänyt läsnäolon taitoa! Palautteiden keskiarvo on 4,4 (asteikolla 1-5).

"Äänesi ja mindfulnessin tempo on juuri oikeanlainen. Rauhoittava, rentouttava, ei mitään ärsyttävää ja auttoi todellakin samantien läsnäolevammaksi. Koin kerran jopa voimakkaan ahdistuksen ja jännityksen poistuvan samantien kun tein harjoituksen."

Tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet, että mindfulness lisää hyvinvointia, vähentää stressiä ja kehittää mentaalista suorituskykyä. Nyt kuka tahansa voi oppia tätä taitoa ilmaisen kurssin avulla!

Saat kolme harjoitusta, jotka mielestäni pitävät sisällään läsnäolon ytimen. Yksinkertaisimmillaan näissä on periaatteessa kaikki, mitä tarvitsemme kehittääksemme läsnäoloamme, tietoisuuttamme ja myötätuntoamme.

Miten tämä kolmen viikon kurssi syntyi?

Pidin tavallista mindfulnessviikkotuntiani tammikuussa 2017 (olen opettanut meditaatiota vuodesta 1997). Koska ryhmä oli ollut jo syksystä lähtien ja olimme tehneet monenlaista, annoin ryhmän valita: ”Haluatteko tehdä tänään hengityksen seurantaa vai mettameditaation?”

Ryhmä valitsi mettameditaation, joka on myötätuntoa kehittävä harjoitus. Kun harjoitus päättyi, oloni oli lämmin ja herkkä, ja ajattelin, että jos kaikki maailman ihmiset tekisivät tätä, maailma olisi kovin erilainen.

Julkaisin tämän Mindfulnesslahjan ystävänpäivänä 14.2.2017.

Osallistujia on jo yli 6000 ja palautteet ovat olleet kovin positiivisia ja koskettavia! Olen iloinen, että tämä lahja on tuonut monelle iloa ja hyvinvointia, ja että se on koettu arvokkaana!

Kolme yksinkertaista meditaatioharjoitusta nyt kenen tahansa saatavilla. Kolme harjoitusta, jotka voivat tehdä Sinun elämästäsi paremman. Varsinkin tuo viimeinen harjoitus näistä kolmesta. :)

Läsnälon ydin

Kolme mindfulnessharjoitusta Sinulle

Minun tuskin tarvitsee tässä toistaa niitä tuhansia tutkimuksia, joita on tehty mindfulnessista ja osoitettu sen positiivisia vaikutuksia niin stressin hallintaan, hyvinvointiin kuin mentaaliseen suorituskykyyn ja terveyteen. Niistä voit lukea monista lähteistä. Itse asiassa tässä tuon hieman toisenlaista näkökulmaa ja syytä, miksi annan tämän mindfulnesslahjan. Kerron siitä lisää alempana.

Läsnäolon ydin on ilmainen meditaatiokurssi. Siinä on kolme harjoitusta ja niitä tukevia sähköpostiviestejä. Ensinnäkin aivan perusharjoitus, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä eli kehon skannaus. Toiseksi hengityksen seuranta, joka syventää keskittymistä ja auttaa luomaan levollisen olotilan.

 

Ja kolmanneksi mettameditaatio. Tämä ei ole aivan tyypillinen mindfulnessharjoitus, mutta on ollut minun suosikkini jo yli 20 vuoden ajan. Siitä on olemassa monia eri versioita. Englanniksi niitä voidaan kutsua lovingkindness meditaatioiksi.

 

Harjoitus ei ole ehkä aivan helppo. Itselläni kesti pitkään ennen kuin ymmärsin, että kyse ei olekaan muista ihmisistä, joita tässä meditaatiossa ajatellaan, vaan minusta. Kyse on minun suhteistani muihin ihmisiin.

 

Me projisoimme muihin ihmisiin sisältämme tulevaa ja yleensä luulemme, että näemme edessämme toisen ihmisen. Mutta se onkin meidän demonisaatiomme, meidän projektiomme. Voisin jopa väittää, että kaikki mitä näemme, kertookin enemmän meistä itsestämme kuin toisesta ihmisestä. Siksi sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä.

 

Miksi annan tämän arvokkaan kurssin ilmaiseksi?

 

Monet ovat pitäneet näistä. Moni on sanonut, että ääneni on miellyttävä kuunnella. Itse ajattelen, että nämä harjoitukset ovat tärkeitä. Ainakin minulle ne ovat tärkeitä. Voisin tietysti myydä näitä, kuten olen jo vuosien ajan tehnytkin.

 

Mutta maailmassa tapahtuu niin paljon. Donald Trump ja vaihtoehtoiset totuudet. Maailman konfliktit. Populismi. Ryhmien eriytymiset omiin todellisuuksiinsa. Ilmastonmuutos. Ihmisten välinen epätasa-arvo.

 

Kaikkiin näihin liittyy demonisaatiomme. Emme näe edessämme olevaa ihmistä, vaan hänestä luomamme demonin. Ja hän näkee minussa oman demoninsa. Olisiko jo aika riisua nämä kuoret ja parantaa tulehtuneet suhteet? Ottaa toinen toisiamme kädestä ja hymyillä.

 

Tämä meditaatiopaketti on minun hymyni sinulle. Kuuntele harjoituksia, tee niitä, ja anna hymysi toiselle ihmiselle. Eheytä suhteesi muihin ja maailmaan. Silloin maailmakin hymyilee.

 

Siksi tämä lahja. :)

Lämpimin terveisin

Jani Roman

tekniikan tohtori (työpsykologia), mindfulnessohjaaja, systeemisen konstellaation ohjaaja ja kouluttaja

 

PS. Kun klikkaat alta, pääset rekisteröitymään kurssille. Saat silloin harjoitusta tukevia sähköpostiviestejä kolmen viikon ajan ja linkit harjoituksiin. Tarkista, että viestit eivät joudu roskapostilaatikkoon!

Alla pieni videonpätkä siitä, miten tämä kurssi syntyi.

 

Kirkkaasta auringonpaisteesta johtuen en huomannut kameran pieneltä näytöltä, että pää hieman rajautui kuvasta, mutta muuten hyvä video :)

Joitakin palautteita

 

”Tein harjoitteita kotona, työpaikalla, kun asiakas ei tullutkaan vastaanotolle, bussissa matkalla Pärnuun...jne. Ehkä parhaat harjoitteet, joita on tielleni vuosien varrella osunut tai sitten nyt on niiden oikea aika. Janin ääni on kertakaikkisen miellyttävä ja myötätuntoinen, hyväksyvä. Kirjoitukset sivustolla ovat lohdullisia ja läsnäolon ytimessä. Kauniita."

 

"Miellyttävä ja tarpeellinen"

"Rauhallinen, selkeä, helposti omaksuttava."

"Minusta tämä on vain niin upea kurssi ja vieläpä ilmainen, niin sitä on helppo suositella. Kenelläkään ei jää ainakaan siitä kiinni kokeilu!"

"Äänesi ja mindfulnessin tempo on juuri oikeanlainen. Rauhoittava, rentouttava, ei mitään ärsyttävää ja auttoi todellakin samantien läsnäolevammaksi. Koin kerran jopa voimakkaan ahdistuksen ja jännityksen poistuvan samantien kun tein harjoituksen. Kiitos sinulle tästä upeasta lahjastasi!"

"Vaikutus oli hyvä."

"Mielestäni jokainen ihminen hyötyy tästä kurssista."

"Tämä kurssi teki todella hyvää työpäivien jälkeen kun laskeutui vapaa-ajan viettoon. Aiempina viikkoina kärsin melko paljon rytmihäiriöistä ja muista stressin oireista, mutta pääsin niistäkin eroon. Osittain työrupeama helpotti, mutta selvästi myös tämä kurssi :)"

"Erittäin hyvät harjoitukset. Miellyttävä ääni ja ohjaustapa."

"Aivan mahtavaa tehdä, tsemppaava, innostava, aloitin kolmen viikon setin jälkeen uudelleen ykkösosasta, rauhallinen mutta mukaansatempaava ääniraita. Upea kokonaisuus, kiitos❤"

"Mielestäni harvinaisen hyvä mindfulness-ohjelma. Lisäksi olen tutustunut lähinnä ulkomaisiin applikaatioihin."

"Lätt att prova på själv. Professionellt grepp, fint skrivna texter som medföljde, dina brev."

"Todella hyvät perusohjelmat, jokainen voi itse sitten soveltaa sopivalla tavalla. Olen kiitollinen."

"Luulen, että ilmaiseksi jonkun asian saaminen saa monen aluksi epäluuloiseksi. Siksi onkin tärkeää levittää tätä ystävältä toiselle ja kertoa, että Ei, kyseessä ei ole huijaus vaan näin upeita ihmisiä on oikeasti olemassa, jotka haluaa välittää toisille hyvää oloa ilman veloitusta! :) Tietämättä lainkaan mitä olet elämässäsi mahtanut tehdä, niin aivan mahtava teko on tämä ainakin!"

"Selkeä ja helppo toteuttaa"

"Antoi mitä lupasi"

"Harjoitus #1 on toiminut loistavasti - ensimmäinen itselleni sopiva kehoskannaus eli harjoitus, jossa mikään ei ärsytä."

"Annan kurssille arvosanan 4, siis lähes "kymppi". Olen todella tyytyväinen kurssin sisältöön. Olen näitä kursseja käynyt runsaasti. Tämä vei minua eternpäin, ehkä aikakin oli kypsä. 🤗"

"Olen käynyt mindfullness kursseilla, joten aihe ei ollut vieras. Siitä huolimatta pidin tästä kokemuksesta ja kiitän sinua antamastasi lahjasta."

"Harjoitukset olivat hyviä, joskin jo entuudestaan tuttuja. Se mikä teki kurssista niin hyvän, oli sinun äänesi ja puheesi rytmi. Niiden yhteisvaikutus oli erittäin rentouttava, etten sanoisi hypnoottinen."

"Edettiin mukavasti ja selkeästi; rentoutus, hengitys, tarkkailu, oleminen"

"Antaa niin paljon"

"Helppo käyttää, kompakti ja monipuolinen. Miellyttävä-äänisyydestä iso plussa!"

"Harjoitukset olivat rauhoittavia ja sopivan lyhyitä kiireisenkin arjen keskellä."

"Sopivat harjoitukset ja rauhallinen tahti"

"Helppo toteuttaa, selkeä ja toimiva."

"Opin lisää tietoa ja taitoa mindfulnessin harjoittamisesta"

"Tein juuri äsken ensimmäistä kertaa Harjoitus #3. Olipa hyvä, vaikuttava, vapauttava ja upea! Nauroin ja kyynelehdin yhtä aikaa kun rakkauden sade satoi punertavin kukanterälehdin päälleni. ❤"

"Todella hyödyllinen kurssi esimiehille jotka etsivät itseään."

"Tykkäsin harjoituksista ja niiden tyylistä, plus ääninauhan ääni oli sopivan rauhallinen ja lempeä."

"Kaikki toimi moitteettomasti."

"Tiivis ja selkeä kurssi, jonka sanoma oli selvä. Helppo toteuttaa itsenäisesti omassa arjessa."

"Tack, jag njöt av det här. Vill ha mer, småningom. Fortsätter öva."

"Helposti omaksuttava ja kolmen viikon syklit olivat kiva idea, joka auttoi harjoitteiden maadoittamisessa."

"Kurssi oli hyvä tai oikeastaan loistava😃. Vitosta ei tullut siksi että en saanut ladattua tiedostoa paikallisesti."

"Sai ilmaiseksi ihan oikeat harjoitteet. Siinä pääsi hyvin kokeilemaan mfää."

"Oli selkeä ja helppokäyttöinen sekä tosi hyödyllinen."

"Harjoitukset ovat sopivan pituisia, selkeitä ja miellyttävällä äänellä ohjattuja."

"Se vaan teki niin hyvää !!! :) Olen pysähtynyt miettimään monia asioita elämässäni ja onnellisuus lisääntynyt murheet vähentynyt. Palaset alkaa pikkuhiljaa loksahtamaan paikoilleen. Harjoitusten jälkeen olen nukkunut hyvin, monesti nukahtanut kesken harjoituksen (on ollu vaikeaa saada unenpäästä kiinni, maate oon tehny harjoitukset illalla lapsen nukahettua). Mieltä puhdistavaa, oloa keventänyt."

"Kiitos kun autat ihmisiä näin ja mahdollistat hyvää oloa"

"Kun jokin tulee juuri sopivaan aikaan, se on totta, aitoa ja oikeaa. Näin kävi, olen juuri vakavasti sairaan ystävän tukena, joten tämä lahja on juuri sopiva tähänkin tilanteeseen ja omien voimien ylläpitämiseen, mutta myös laajemmin."

"Olen itse kiitollinen ystävälle, joka tästä kertoi ja antoi lahjan nettiosoitteen ja jonka kanssa jo hiljennyimme. Nyt kun hiljennyin itsekseni kotona erityisesti mette-meditaatioon, olin liikutukseen asti vaikuttunut myötätunnon ja hyvän levittämisestä itsestä ja läheisistä ihmisistä alkaen kaikkeen olevaiseen saakka universaalisti. Se on niin omalta tuntuvaa ja juuri tälläkin hetkellä se ydin sanoma, jota tarvitaan kaikkialla."

"Miellyttävä ääni ja puhetapa, ei mitään häiritsevää."

"Tehtävistä jäi rauhallinen hyvä olo. Ehkä jokainen osio voisi olla myös erikseen, sillä 2 ja 3 tehtävään meni aikaa ja sitähän ei nykyihmisellä ole 😊 Kiitos, sain näistä kovasti apua kriisin keskellä."

"On tuntunut että on ollut monia hyviä vaikutuksia, monia vaikutuksia"

"KIITOS ♡♡♡ !!!"

  • Läsnäolon ydin Facebook