Systeemisen konstellaation pioneeri, TkT (työpsykologia), DI, MQ, terapeutti Jani Roman

 

Jani tutustui perhekonstellaation terapiamenetelmään vuonna 2002. Hän toi menetelmän Suomeen ystävänsä Amita Lehden kanssa. Konstellaatio-opintoja Jani on suorittanut Espanjassa, Ruotsissa, sekä menetelmän kehittäjän, äskettäin edesmenneen Bert Hellingerin, opissa Itävallassa.

 

Jani on julkaissut systeemisestä konstellaatiosta kirjat

  • Systeeminen konstellaatio: ihmisyhteisöjen näkymättömät voimat (BoD – Books on Demand, 2016)

  • Ikkuna näkymättömään: systeeminen konstellaatio ja systeeminen ymmärrys (BoD – Books on Demand, 2016)

Systeemisen konstellaation pioneerina Jani on tutkinut menetelmän soveltuvuutta organisaatioiden kehittämiseen useiden eri organisaatioiden kanssa, osin Työsuojelurahaston tuella. Hän on myös erittäin kokenut yhteisen kulttuurin rakentaja yritysfuusioissa.

 

Jani on Dialogi-instituutti -koulutusyrityksen sekä Systems Enlightenment -konsultointiyrityksen perustaja. Hänen suosituille kursseilleen on osallistunut jo yli 8000 kurssilaista. Kursseihin lukeutuvat:

 

Janin yhteystiedot ovat:

Puh. 0500 762 772, s-posti jani.roman@dialogi-instituutti.fi

 

Tärkeä käännekohta elämässäni oli, kun aloitin psykodraaman tekemisen yli 25 vuotta sitten (1994). Olen läpikäynyt seitsemän vuotta kestäneen psykodraamaohjaajakoulutuksen (terapeuttikoulutus) ja ollut yhteensä 11 vuotta psykodraamaryhmissä 2-3 päivää kuukaudessa työstäen itseäni, ihmissuhteitani ja tunteitani. Ja tämän lisäksi vielä perhekonstellaation koulutukset Suomessa, Espanjassa, Ruotsissa ja Itävallassa vuodesta 2002 lähtien!

 

Olen vetänyt perhekonstellaatioryhmiä vuodesta 2005 ja kouluttanut menetelmän käyttöä vuodesta 2016. Minulle on ollut suuri nautinto nähdä, miten ihmiset ovat todella työstäneet itseään, kasvaneet ja löytäneet elämää tukevia oivalluksia.

Minulle tärkeintä on ihmisenä kasvu, mikä tarkoittaa yleensä myötätunnon, läsnäolon ja aitouden kehittymistä.

 

Näiden lisäksi koen, että meille ihmisille on äärimmäisen tärkeää kehittää systeemistä ymmärrystämme, mikä tarkoittaa tekojemme seurauksien tajuamista ja oman paikkamme löytämistä koko ekosysteemissä.

 

Olisin voinut aloittaa tämän esittelyni myös näin: olen neljän lapsen isä, ja puoliso vaimolleni, ja asumme koiramme kanssa Karjaalla Raaseporissa lähellä luontoa. Viihdymme hyvin yhdessä ja olenkin aina pyrkinyt olemaan mahdollisimman paljon kotona lasten kanssa. Aika menee nopeasti ja vanhin on jo kohta täysi-ikäinen ja nuorin täytti juuri neljä viikkoa (2019).

Pähkinänkuoressa

Jani Roman on Dialogi-instituutin perustaja. Hän on systeemisen konstellaation pioneeri ja kokeneimpia organisaatiokulttuurin kehittäjiä Suomessa. Janilla on yli 20 vuoden kokemus vaativista organisaatioiden kehittämisen hankkeista sekä toiminnallisista menetelmistä. Kuten myös meditaatiosta ja psykodraamasta.
 
Jani on tekniikan tohtori (työpsykologia), energia- ja tuotantotalouden DI, Master of Quality, psyko- ja sosiodraaman TRO, mindfulnessohjaaja ja systeemisen konstellaation ohjaaja sekä kouluttaja. Hän on läpikäynyt psykodraamaohjaajan seitsenvuotisen koulutuksen (terapeuttikoulutus).

Jani on myös TV:stä tuttu terapeutti - hän on esitellyt perhekonstellaation menetelmää YLEn Efter Nio -ohjelmassa vuonna 2016.